Okul servislerinde uyulması gereken kurallar

Okul servisinde hangi kurallara uymalıyız?

Okul taşıtlarına fazla öğrenci binmemelidir. Yolculuk edecek herkes için mutlaka oturacak yer bulunmalıdır. Bir okul taşıtında AYAKTA YOLCULUK EDİLMEMELİDİR. Okul taşıtları gidiş geliş saatlerine ve okul tarafından belirlenen taşıma programına uygun olarak çalışmalıdır.

Okul servis araçlarında aranan şartlar nelerdir?

Okul servis araçlarında, sensörlü sistemler, 3 nokta emniyet kemeri, kayıt cihazı ile iç mekanı gösteren beyaz cam zorunlulukları, 3 Eylül 2018´e kadar hayata geçirilecek. Ancak fabrika çıkışında üzerinde mevzuata uygun renkli cam olan araçlar için bu tarih 3 Eylül 2019 olarak uygulanacak.

Okul servislerinde hostes zorunlu mu?

Servis aracında okul öncesi eğitim, ilköğretim ile kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocuk/öğrenci bulunması durumunda rehber personel bulundurması zorunlu olacak.

Okul servisinde Yolculuk yaparken ne yapmalıyız?

Okul taşıtlarının arka kısmında mutlaka ışıklı “DUR” işareti bulunmalıdır. Bu işaret öğrenciler araca binerken ve inerken mutlaka yakılmalı ve inme / binme işlemi tamamlanana kadar yanar durumda bulunmalıdır. Bu dur işareti yandığında, okul servisinin arkasından gelen tüm araçların durması zorunludur.

Okul servis hostesi ne iş yapar?

Görev yaptığı okul servis taşıtında iç düzeni sağlayan, anaokulu ve ilköğretim statüsündeki okul öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olan kişidir.

Okul servisleri nereye şikayet edilir?

ŞİKAYETLER BAKANLIĞIN AÇTIĞI ALO 147 HATTINA BİLDİRİLEBİLECEK.

Okul servisinde mutlaka olması gereken özellikler nelerdir?

-Servis araçlarını sürekli temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulması, -6 ayda bir periyodik bakım ve onarımları yapılması, -Servis sırasında müzik çalınmaması, sigara içilmemesi, sürücünün kılık kıyafeti düzgün olması, -Hızlı ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanılmaması.